upload.jpeg

Sawadi kha!!! Thaimaassa oltu jo neljä päivää, ja kyseinen sana on jo tullut varsin tutuksi. :) Moneen muuhunkin mielenkiintoiseen asiaan ollaan ehditty tehdä jo tuttavuutta. Katsotaanpa lisää, kuvien kera, tähän asti tapahtuneesta! 

upload.jpeg

Kuvassa näkyy osa Riverin mahtavasta teamista! Ensivaikutelma on ollut hyvinkin positiivinen, ryhmä kulkee selkeesti rukoillen eteenpäin, Jumalan johdatuksessa.

upload.jpeg

Ruoka on ollut erittäin herkullista. Paljon riisiä, kanaa ja tuoreita kasviksia joka aterialla.:) Nam!! Ruisleipää, rahkaa, marjoja ja puuroa on kuitenkin jo vähän ikävä... :D

upload.jpeg

Toisinaan otetaan rennosti altaalla, jopa niin rennosti että päiväunet hoituu helposti altaan reunalla. ;) 

upload.jpeg

Ensimmäisiä vierailujamme teimme erittäin haastavissa olosuhteissa asuvien, huono-osasten koteihin. Itselleni tuli aluksi tosi avuton olo; "Kuinka ja miten voisinkaan auttaa näitä ihmisiä"? Onneksi Jumalan voima ja viisaus on kaiken yläpuolella. Rukoiltuani asian puolesta, Herra muistutti, että Hän on tässäkin asiassa kaiken näkyväisen yläpuolella. Ei ole sellaista olosuhdetta, tunnetta tai sairautta, jota Jeesus ei olisi itse kokenut. Tämän muistaminen sai oloni toivekkaammaksi näiden ihmisten puolesta. Tärkeintä on ottaa vastaan Jeesus elämäänsä syntiensovittajana, ja kaikesta lopusta Hän todella pitää itse huolen!!

upload.jpeg

Tiistaina vierailtiin soluissa, jälleen paikallisten ihmisten kodeissa. Tunnelma oli erittäin lämmin ja kaikki olivat kuin yhtä suurta perhettä. Jokainen toi ruokaa ja sitten istuttiin maahan yhdessä syömään ja seurustelemaan. Solun jäsenet olivat eri-ikäisiä ja erilaisista lähtökohdista. Arvostan niin paljon sitä miten täällä ihmiset kohtelevat toisiaan, aivan kuin omina perheenjäseninä. Oli siis kyllä niin rento ja lämmin ilmapiiri ettei oloaan voinut olla tuntematta kotoisaksi! 

upload.jpeg

Torstaina vierailtiin paikallisessa koulussa. Aluksi tuntui haastavalta löytää oikeanlainen kommunikointitapa lasten kanssa, koska ei ollut yhteistä kieltä. Mutta niin se vaan on ettei yhteistä kieltä välttämättä edes tarvita kunhan on avoin ja rohkea mieli! Yhtäkkiä yhteisen leikin parissa aika vierähti liiankin nopeasti. Loppujen lopuksi tuntui haikealta erota lapsista. Jeesus siunaa heistä jokaista, ihania ja valloittavia persoonia. :)

upload.jpeg

Ja tähän päätteeksi vielä yksi ruokakuva, niitä ei voi koskaan olla liikaa!!! Vaihteeksi pastaa, kanan ja kasvisten kanssa. Täällä juodaan useasti ruoan kanssa tai jälkiruoaksi kuvassa näkyviä raikkaita, tuoreista hedelmistä tehtyjä jääjuomia! 

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin!!;) 

-Sara

 

Comment