Ajattelin tänään hieman selventää kaikille teille lukijoille millaiseen yhteisöön ollaan Thaimaan tiimin kanssa päästy osaksi, ja samalla kertoa jotain siitä työstä mitä he (ja nyt myös me) täällä tekevät.

Ollaan siis Pohjois-Thaimaassa Chiang Main Hang Dongissa ja täällä toimivassa The River koulutuskeskuksessa. River on kristillinen, jo yli 20 vuotta toiminut, koulutuskeskus, joka tekee hyvin monipuolista koulutus- ja auttamistyötä. Tarkoitus on kouluttaa paikallisia niin hyvin, että he voivat kouluttaa edelleen seuraavia paikallisia ja työ ei jää riippuvaiseksi perustajistaan Erik ja Mariaana Klarista tai kenestäkään muustakaan länsimaalaisesta. Keskus pyörii noin kahdenkymmenen hengen tiimin voimin, joka koostuu enimmäkseen paikallisista, mutta myös muutamista ulkomaalaisista. Paikalliset kuitenkin vastaavat toiminnasta itse ja ulkomaalaiset kouluttavat, ohjeistavat ja auttavat.

Riverillä on oma hotelli ja kahvila, joissa tiimiläiset pääsevät oppimaan hyödyllisiä käytännön taitoja arki- ja työelämää varten.  Molemmat pyörivätkin täysin tiimiläisten voimin ja myös me olemme osallistuneet mm. hotellihuoneiden siivoamiseen.

Riverin kahvila sijaitsee hyvällä paikalla

Riverin kahvila sijaitsee hyvällä paikalla

Tiimiläiset antavat paljon käytännön apua paikallisille köyhille ja vähäosaisille. He vierailevat joka viikko kodeissa tervehtimässä ihmisiä - osaa rohkaistakseen ja osalle kertoakseen evankeliumia. Lisäksi he ovat mm. rakentaneet taloja/katoksia ym. ja lahjoittaneet esim. ruokaa tai vaatteita. Tähän työmuotoon sain aivan uuden näkökulman, kun kuulin, että Thaimaassa vallitsevaan buddhalaiseen kulttuuriin kuuluu ajatusmalli, jonka mukaan köyhät ovat ansainneet osansa edellisen huonon elämänsä takia, joten heitä ei tarvitse auttaa. Työmuoto siis todella muuttaa paikallisten ajattelutapaa ja opettaa heitä osoittamaan Kristuksen rakkautta.

Soluillallinen paikallisen perheen luona

Soluillallinen paikallisen perheen luona

Viikonloppuisin hotellialueella sijaitsevassa kokoussalissa järjestetään nuorteniltoja, lapsille toiminnallisia päiviä sekä jumalanpalveluksia. Väki käydään hakemassa kylistä autoilla ja he saavat aina myös syödä "tilaisuuksien" yhteydessä.

Nuortenillan ylistyshetki

Nuortenillan ylistyshetki

Kaikkien näiden toimintatapojen tarkoitus on opettaa paikallisia evankeliumin eteenpäin viemiseen ja seurakuntatyöhön. Lisäksi Riverillä on muitakin työmuotoja Bangkokissa ja Etelä-Thaimaassa.

Tämän viikon olemme lähinnä seuranneet toimintaa ja ensi viikolla pääsemme itse osallistumaan enemmän. Jo viikossa on kuitenkin hyvin huomannut kuinka arvokasta työtä River tekee ja kuinka tiimiläiset todella tekevät tätä täydestä sydämestään Jumalalle. Tiimi on heille perhe ja on upeaa kuinka sydämellisesti meidät on otettu osaksi tätä hengellistä perhettä.

- Rebekka

Comment