Aktioista selvittiin kotiin ehjin nahoin! Sekä Espanjan että Thaimaan tiimit tulivat takaisin Suomeen repuissaan mahtava määrä uusia kokemuksia. Ulkomailla kohdattiin niin huippuhetkiä kuin haasteita, mutta kaikista niistä jäi lopulta kiitollinen mieli - kaikesta on saatu oppia ja on saatu huomata, kuinka Jumala on aina läsnä joka tilanteessa. Tämä viimeinen viikko vietettiin vielä Keuruulla muistellen menneen kuukauden kokemuksia ja katsoen tulevaisuuteen. Moni on joutunut erityisesti etismään vastuksia siihen, mitä tapahtuu opetuslapseuskoulun jälkeen, joka nyt 4,5kk jälkeen on tullut tiensä päähän. Onneksi saamme luottaa Jumalan johdatukseen!

Opetuslapseuskoulu huipentuikin tänään päättäjäisjuhlaan. Mieli on haikea itsekullakin, kun tiivis ryhmä enemmän tai vähehemmän hajaantuu eri suuntiin. Olemme kaikki saaneet kokea valtavan määrän Jumalan huolenpitoa ja keskinäistä rakkautta, joten ei ihme, että useammalle tuli tippa linssiin, kun hyvästien aika koitti... Tässä vielä tunnelmia päättäjäisistä:

Koko porukka oli vielä viimeistä kertaa yhdessä koolla. Myös rehtori Pasi Parkkila ja muutama Ison Kirjan opettaja olivat tulleet juhlaan mukaan.

Tunnelma oli Follow:n tyylille uskollisesti kuitenkin sopivan rento!

Pääsimme ohjaaja Anitan kauniin lauluäänen säestämänä laulamaan viimeiset yhteislaulut, joista huokui jo joulun tunnelma.

DSCN5306.JPG

Rehtori Pasi Parkkila piti hienon juhlapuheen, jossa tuli rohkaisevasti ilmi, kuinka Jumala antaa meille tulevaisuuden ja toivon. Hänen kanssaan koko elämä voi olla mielekäs seikkailu! (Taustalla komeilee yksi Follown vastuuopettajista, Sami Aro-Panula.)

Ison Kirjan opettaja ja opintoneuvoja Eeva Vainio jakoi opiskelijoille todistukset Tommi Lenhon kanssa, joka on toiminut yhtenä Follow:n vastuuopettajana ja Thaimaan aktioryhmän vetäjänä. Myös ohjaajat ja Espanjan aktioryhmän vetäjät Hanna ja Anita jakoivat jokaiselle opiskelijalle kortin täynnä rohkaisevia sanoja (joita ei muuten ollut vaikea kirjoittaa, niin huippua oli porukka!).

Myös ohjaajia muistettiin kiitossanoin. Anitan harjoittelu loppui päätösjuhlaan, joten hän sai ansaitun läksiäislahjan.

Opiskelijoilla oli niinikään varattuna kaikille opettajille ja ohjaajille kauniit kiitokset. Täytyy sanoa, että tämä on oikea laatujengi! Anitalle oli suurella sydämellä valmistettu ihan runo :).

Juhla loppui tietenkin siunauksen pyytämiseen Jumalalta (vasemmalla Ison Kirjan opettajat Sami Aro-Panula ja Jukka Tuovinen).

Seurasi paljon halauksia...

Sellainen oli Follow 2014!!! Tästä on oikeasti hyvä jatkaa eteenpäin, vaikka ikävä vähän kalvaisikin :).