Hola pitkästä aikaa! 
Viikonloppu meni uusissa maisemissa. Oltiin nimittäin vierailemassa Pohjois-Afrikassa Espanjalaisessa kaupungissa Ceutassa! Pääsimme tutustumaan paikallisiin kristittyihin ja heidän toimintaansa siellä. Heillä on siellä pieni seurakunta, joka oli hyvin iloisia vierailustamme. Olimme mukana järjestämässä katutapahtumaa, missä muunmuassa esitimme nukketeatteria ja muutamia draamoja, sekä saimme olla mukana muutamassa kokouksessa.

Päästiin tutustumaan aitoon Espanjalaiseen kulttuuriin kun asuimme paikallisten ylläpitämässä majoituksesssa! Saimme paljon hyvää ruokaa ja usein. Illallinen syötiin yheksän ja kymmenen välillä eli iltapalaa ei erikseen tullu kaivattua. Oli hieman hassu olo suomalaisena keskellä äänekkäitä espanjalaisina, kun ei oikein suomalaisena ymmärtänyt mistä puhuttaaan.

Lauantaina käytiin turistireissulla Marokossa katselemassa hieman taas erilaista kulttuuria. Katukuva muuttui heti kun menimme Marokon puolelle. Oli mielenkiintoista nähä arabimaailmaa. Silmään pisti erinlainen pukeutumistyyli, sekä kaikki yrittivät myydä jotain. Myös yleinen siisteystaso oli Espanjaa alhaisempi.

Pohjois-Afrikan reissu oli varmasti yksi kohokohta aktiossa. 

Maisteltiin Marokkolaista teetä.

Maisteltiin Marokkolaista teetä.

Maisemat Ceutassa kelpasivat paremmin kuin hyvin.

Maisemat Ceutassa kelpasivat paremmin kuin hyvin.

Osa porukasta ei lähteny mukaan Pohjois-Afrikan reissulle, joten he tekivät talkootöitä ja olivat lauantaina torilla kohtaamassa ihmisiä kirpparipöydän takaa.

Enään muutama päivä ja ollaan takas Suomessa. Mutta ennen sitä täällä kerkee viel tapahtumaan paljon! 

-Annika

Comment