Hellurei!

Tällä kertaa bloginkirjoitusvuorossa on Marjut. Viime viikon kotimaan aktiosta on selvitty ja jo torstaina alkanut ansaittu pitkä viikonloppu tuli tarpeeseen, ainakin itselläni. Pidennetty viikonloppu tuli siis siitä syystä, että olimme olleet viikonlopun niin sanotusti "kiinni" aktion takia.

Maanantaina arki alkoi taas tavalliseen tapaan. Tällä viikolla tosin Isossa Kirjassa vietetään teemaviikkoa kutsumukseen liittyen. Tiistaina ja keskiviikkona saimme kuulla Kirsi-Klaudia Kankaan ja Leevi Ahopellon ajatuksia kutsumuksesta. Tiistaina saimme myös rokotuksia Thaimaata varten ja Follow-illanvietossa leivoimme ja kokkailimme Vainion Eevan johdolla. Fiilis oli kuin kokkisodassa. Tai no ei ihan, mutta massut saimme kyllä täyteen. Herkkubuffetiin kuului muun muassa karjalanpiirakat, puolukkapiirakka sekä pannupullat. Tämän viikon ”sähläämme” vielä opistonmäellä, mutta ensi viikoksi se hiljenee syysloman alkaessa.

Mutta asiasta kukkaruukkuun.. Ajattelin valottaa teille lukijoille vähän tarkemmin Follow:n päivä/viikkorytmiä.

Herätys on tytöillä noin 7 aikaan, pojilla oletettavasti reilusti myöhemmin ;) (Maanantait on poikkeuksia, silloin saa nukkua tuntia pidempään.)

Seuraavaksi raahaudumme väsyneenä aamupalalle Isoon Pataan ja sen jälkeen 8.15 on oman luokan aamuhartaus. Tiistaisin kylläkin on koko koulu hirsikirkossa yhteisessä aamunavauksessa.

09.00 alkaa opetus omassa luokassa, joka on kätevästi samassa rakennuksessa kuin asuntolakin. Oppitunneista Mikko kertoikin jo jotain aiemmassa postauksessa, joten eipä niistä sen enempää.

Puolen päivän aikaan syömme vatsat täyteen, jonka jälkeen jatkuu luennot tai Tommin ”ankarat” liikuntatunnit maanantaisin ja torstaisin. Tiistaipäivän ruuan jälkeen Follow-porukka soluilee tytöt ja pojat omissa soluissaan. Pekka ja Tommi pitävät pojille jöötä, kun taas Anita ja Johanna (Follow-työpalvelijat) sekä Sara pitävät meille tyttösille omaa soluaan.

Päivästä riippuen iltapäivisin on monesti vapaa-aikaa, joka käytetäänn yleensä päiväuniin, ylimääräisiin salitreeneihin, Raamatun lukemiseen tai hengailuun kavereiden kanssa. Päivälliselle porukka rientää nälkäisinä puoli viiden aikaan.

Viikko pitää sisällään paljon muutakin ohjelmaa varsinkin iltaisin. Maanantaisin on rukouskokous, tiistaisin Follow:n oma illanvietto, keskiviikkoisin Keuruun keskustassa helluntaiseurakunnalla Ison Kirjan oma jumalanpalvelus. Torsaisin on sähly, jossa on pari kertaa tullut käytyä. Ohjelmaa siis riittää, eikä tylsääkään tule, koska Iso Kirja on täynnä hienoja ihmisiä, joiden kanssa voi viettää aikaa. SiCafe palvelee iltaisin ja sieltäkin olen muutaman kerran itseni löytänyt mutustamasta hekumaa tai vohveleita. Pakko kyllä mainita Ison Kirjan mainiot lenkkimaastot. Rantoja pitkin juostessa kilometrejä tulee vajaa neljä ja aivan Ison kirjan vieressä kiemurtelee hyvä pururatakin Mikkolankankaan maastossa. Itse varsinkin juoksemista silloin tällöin harrastaen arvostaa kaunista luontoa, hyviä ja monipuolisia lenkkimaastoja.

Perjantaisin viikonloppu yleensä alkaa lounaan jälkeen ja Follow-porukkakin sanoo heipat pariksi päiväksi. Osa saattaa jäädä Isoon Kirjaan, mutta yleensä lähdemme kohti omia kotikaupunkeja. Toiset huristelevat kauemmaksi ja toiset lähemmäksi, allekirjoittanut vain 10 minuutin ajomatkan päähän. Paluu Isoon Kirjaan tapahtuu sunnuntai-iltana.

Syysterkuin,

Marjut