Moi!

Ollaan majailtu nyt Thaimaassa yli viikon verran. Kuuma on ja allekirjoittanut on onnistunut jo polttamaankin itsensä auringossa, ai ai. Oltiin yhtenä päivänä Chiang Main "Grand Canyonilla" uimassa ja jouduin turvautumaan melkoiseen määrään aurinkorasvaa.

River Center

River Center

Kaikenlaista ollaan ehditty täällä puuhailemaan. Viime viikon tiistaina jaoimme porukan kahtia. Toiset menivät rakentamaan eräälle perheelle ulkowc:tä, ja toiset lähtivät kotikäynneille tapaamaan paikallisia ihmisiä. Itse olin kotikäynti-ryhmässä. Pääsimme näkemään kuinka ja minkälaisissa oloissa ihmiset asuvat tässä lähistöllä. Joillakin oli rakennettuna betonista taloja ja jotkut asunnot ovat vain lankkukasoja. Kaikki tapaamamme olivat kovin sydämellisiä ja hymyileväisiä. Meille tarjottiin mm. heidän omista puistaan otettuja banaaneja ja vaikkapa keskiviikkona, kun kotikäynnit jatkuivat, saimme maistaa jotain omenan ja päärynän välimallimaista hedelmää. Kielimuuri oli syvemmän tutustumisen esteenä, mutta jonkinlaista perus esittäytymistä onnistuimme kuitenkin tekemään, kun mukana oli thaita puhuva Sri Lankalainen Rudy.

Kaikkien puolesta emme voineet rukoilla, sillä jotkut eivät olleet vielä tunnustavia kristittyjä. Kun perhe oli heillä siinä ympärillä, olisi se ollut vielä liian kova pala. Monella heistä oli muun muassa Buddhan patsaita/- alttareita olohuoneessa, ja saimme kuulla eräänkin miehen harjoittavan astrologiaa. River-tiimi tekee kuitenkin jatkuvasti käyntejä heidän luonaan ja kertoo heille evankeliumia.

Syömistä solussa

Syömistä solussa

Torstainakin kävimme ihmisten kodeissa vierailuilla, mutta tällä kertaa kävimme paikallisen seurakuntalaisten luona. Se oli enemmän sellaista solutyyppistä tapaamista ja ruokailua. Oli kiva kuulla, mitä thaimaalaiset ajattelevat arkisista asioista, kuten sosiaalisesta mediasta ja työnteosta. Täytyy sanoa, että syömämme kana ja sticky rice oli hyvää!

Perjantaina olimme mukana Riverin nuortenillassa, jossa järjestimme Iso Kirja -opiston opettajalta Samilta oppimamme Mingle Mangle-leikin ja esitimme draaman Aabrahamista. Oli kivaa ja mielenkiintoista nähdä kuinka eläväisiä ja iloisia thainuoret ovat.

Nuortenilta

Nuortenilta

Lauantaina me mm. opetettiin lapsille päiväkokouksessa englannin kieltä, kun sitä oltiin meiltä kysytty - kyllä ne lapset täällä jo 10-vuotiana osaa sanoa nimensä ja tietää eläimet lontoolaisella puhetavalla.

Pekka altailla

Pekka altailla

Sunnuntaina olimme kokouksessa, jossa opettajamme Tommi piti saarnan, ja sen jälkeen ryhmä lähti altaille. Illalla olimme Chiang Main Walking Streetillä shoppailemassa. Oltiin kahteen kertaan käyty keskustan Night Bazaarilla ostelemassa, mutta Walking Street oli vähän erilainen kokemus. Siellä oli vieläkin enemmän kojuja ja aivan järjettömästi ihmisiä. Jonkinlainen rahasokeus on ainakin itsellä iskenyt, kun ollaan lähdetty shoppailemaan, sillä tuotteet ovat niin hienoja ja hinnathan ei ole oikein mitään. Saas nähdä miten saan matkalaukun kiinni sitten joulukuussa.

Pekka, Eetu ja Arttu marketin edessä

Pekka, Eetu ja Arttu marketin edessä

Samppa ja Eetu Walking Streetillä

Samppa ja Eetu Walking Streetillä

Sitten viime maanantai: Chiang Main Grand Canyon! Huhhuh mikä paikka! Iso kivilouhos, missä on jostain kumman syystä makeaa sinertävää vettä. Kaksi hyppypaikkaa, jotka oli n. 6 ja 12m korkeita. Kiva oli pulikoida ja sen jälkeen mennä sinne rakennettuun ravintolaan syömään. Toivottavasti mennään vielä loppumatkasta uusiksi.

Samppa hyppää Grand Canyonilla

Samppa hyppää Grand Canyonilla

Mikko L. nautiskelee Grand Canyonilla

Mikko L. nautiskelee Grand Canyonilla

- Mikko N.

1 Comment