Moikka!

Huhheijjaa, terkkuja vaan täältä trooppisesta ja jättimäisen isosta Bangkokista. Tosiaan lähdimme tiistaina 17.11. puolen päivän aikoihin Chiang Maista lentokoneella kohti Bangkokia, jossa vietämme viikon avustaen paikallisessa River-keskuksessa. Meidän tehtäviimme kuuluu mm. yliopistovierailut, joissa pääsemme kohtaamaan ja juttelemaan paikallisten opiskelijoiden kanssa. Tuntemattomille ihmisille juttelu täysin vieraassa maassa tuntuu vielä vähän jännittävältä ja epäluontevalta, mutta eiköhän sekin ala tuntua luonnollisemmalta, kun sitä muutaman kerran pääsee tekemään!

Yksi yliopiston monista kampuksista

Yksi yliopiston monista kampuksista

Pääsimme myös leipomaan keksejä ja muuta naposteltavaa englanninkielistä hengailuiltaa varten. Australialaiset River-tiimiläiset olivat erityisesti innoissaan suomalaisesta pullasta eli korvapuusteista.

12277075_10208515340585440_715027027_n.jpg

Kutsuimme yliopistossa tapaamiamme nuoria illanviettoon, jossa pääsimme juttelemaan heille enemmän samalla, kun kisailtiin leikkimielisesti tietovisan merkeissä. Illan tarkoitus oli tutustua paikallisiin nuoriin ja saada heidät kiinnostumaan Riverin toiminnasta ja mahdollisesti osallistumaan muihinkin Riverin järjestämiin toimintoihin. Mun mielestä ilta oli kaikinpuolin onnistunut, sillä ihmisillä tuntui olevan hauskaa ja he näyttivät nauttivan olostaan. Opiskelijanuorten kanssa juttelukin tuntui jo sujuvan paremmin ja luontevammin.

 Hengailua thainuorten kanssa Entrance kahvilassa

 Hengailua thainuorten kanssa Entrance kahvilassa

Avustustyön lisäksi olemme kirmanneet läpi Bangkokin suuria kauppakeskuksia ja vilkkaita katuja, ja loppuviikosta meille on luvassa joku pieni yllätys vapaapäivien kunniaksi. Saa nähdä mitä mukavaa puuhaa meille on keksitty, innolla odotan!

Tässä vielä vähän parin Follow:laisen fiiliksiä Thaimaan aktiosta tähän mennessä: 

Marjut: On ollut ihan huippua! Paljon on ollut ohjelmaa ja tekemistä. On saanut nähdä paikallisten elämää ja olla auttamassa heitä. Ehkä sellaisesta englanninkielen alkujännityksestä on jo päässyt eroon. Mielenkiinnolla odotan, miten Jumala pääsee vielä toimimaan meidän kautta.

Mikko N: Aktiomatka on ollut kaikinpuolin positiivinen kokemus. On ollut jännää huomata, kuinka englanninkielellä voi pärjätä, vaikka ei ole siinä kovinkaan hyvä. Päivä toisensa jälkeen on vähemmän lukkoja käyttää sitä.

-Heidi

Comment