Keskiviikkona Follow-porukka suuntasi kolmen auton nokat kohti vuoristoa. Kuskina toimivat Timppa, Bronsku ja Nu. Ajettiin kolme tuntia vuoristoon. Menomatka vuoristoon oli hyvin mutkainen ja varsinkin loppumatkasta tiet oli pelkkiä kapeita ja kuoppaisia sorateitä. Välillä tuntui, että ajettiin pystysuoraa mäkeä ylöspäin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei jäänyt automatkoiltakaan puuttumaan. 

Ensimmäinen yöpymispaikkamme oli Hoy hia-kylä, jossa saimme olla kotimaassaan lähetystyötä tekevän Yingwhitin luona. Söimme hänen tekemäänsä ruokaa ja suuntasimme illaksi vielä pitämään kokousta tunnin ajomatkan päähän pienempään kylään, jossa koko yhteisö oli löytänyt Jeesuksen. Tunnelma kokouksessa oli hyvin iloinen ja kylän vanhuksetkin lähtivät innolla meidän tanssiin mukaan. Kokouksen päätyttyä ammuimme raketteja ja lähetimme silkkirinkuloita aka. taivaslyhtyjä taivaalle Thailaisen Loi Kratong-juhlan kunniaksi. Paluumatka Yingwhitin luokse kului pilkkopimeässä. Toisessa autossa raikui suomalaiset ylkkäbiisit, joita muisteltiin matkalla takaisin. 

Yingwhit teki herkkuruokaa

Yingwhit teki herkkuruokaa

Taivaslyhdyt aka. Silkkirinkulat, jotka Eetu nimesi uudestaan

Taivaslyhdyt aka. Silkkirinkulat, jotka Eetu nimesi uudestaan

Torstai-aamuna muutama followlainen nousi katsomaan auringonnousua kuuden aikaan aamulla. Se oli todellakin heräämisen arvoinen, sillä pilvet oli vuorten ja kukkuloiden alapuolella niin, että vuoret näyttivät saarilta pilvimeren keskellä. 

Maisemat olivat henkeäsalpaavia

Maisemat olivat henkeäsalpaavia

Matka jatkui torstaina kohti kuskimme Nun kotikylää. Söimme lounaan, jonka jälkeen lähdimme "pienelle" kävelyreissulle. Noin 1,5 tunnin alamäkeen kävelyn jälkeen pääsimme määränpäähän, luolaan, jonne teimme pienen tutkimusretken. Kävelimme luolan sisäistä jokea pitkin luolan toiselle suulle. Lepakot lenteli luolassa ja sandaalit lähtivät jalasta virran mukana. (Ne saatiin kyllä takaisin.) Osa kävi uimassa joessa luolan toisella puolella. Paluumatka olikin hiukan rankempi, pelkkää ylämäkeä takaisin. Huhhuh! Perillä kylässä oli kyllä voittajafiilis. Illalla kokoonnuimme kylän porukan kanssa laulamaan ja rukoilemaan, jonka jälkeen ammuimme vaihteeksi raketteja ja lähetimme taivaslyhtyjä. Kai sitä uutta vuotta voi vähän etukäteenkin viettää. 

12308970_10206664833992154_1831598723_n.jpg
Timppa tietää Thaimaan vuoriston hienot nähtävyydet

Timppa tietää Thaimaan vuoriston hienot nähtävyydet

Nukkuminen tapahtui makuupusseissa makuualustojen päällä lattialla, niin kuin Yingwhitin luona. Aamulla poikkesimme Nun isoisän luona, joka on ex-noitatohtori. Noitatohtorin tultua uskoon hän vaikutti koko kyläyhteisöön niin, että monia tuli uskoon.  

 Isoisä on legendan mukaan 115-vuotias.

 Isoisä on legendan mukaan 115-vuotias.

Matkaa jatkettiin kohti Mae Sariangin pikkukaupunkia. Siellä oleilimme perjantaista sunnuntaihin. Perjantaina pidimme rukouskokouksen, jossa meillä oli vastuita musiikissa, todistuksissa, draamassa ja tanssissa. Lauantai-aamu starttasi kello 8.00 Kids clubin merkeissä, joka päättyi puolenpäivän aikaan. Lähdimme sen jälkeen rukoilemaan ihmisten puolesta. Ensimmäisessä paikassa rukoilimme perheen pojan puolesta, joka on sairastellut pitkään. Perhe oli teurastanut meitä varten sian, jota söimme siellä lounaaksi.

Se vieraanvaraisuus, jota näkyy todella monessa Thai-kylässä vetää hyvin hiljaiseksi. Sitä on vaikea käsittää, kuinka annetaan siitäkin vähästä mitä on. Aterian myötä myös tuhlaajapoikavertaus tuli mieleeni. Pieni ymmärryksen siemen sai kasvaa myös tämän lounaan kautta. Lounaan jälkeen kävimme noin kymmenessä eri perheessä, joiden perheenjäsenen/jäsenten puolesta rukoilimme. Monessa perheessä oli sairautta, mutta saimme nähdä myös ihmeen. Follow-porukka oli rukoillut vuosi sitten perheelle lasta, mitä he olivat toivoneet vuosia. Nyt lauantaina saimme omin silmin nähdä pienen pojan, joka oli syntynyt perheeseen. Parin tunnin levon/musatreenien jälkeen lauantai-ilta jatkui herätyskokouksen merkeissä. Follow-porukka sai olla taas mukana kantamassa vastuita illasta. 

Ilmapalloleikki sai lapset sekä Follow:laiset innostumaan

Ilmapalloleikki sai lapset sekä Follow:laiset innostumaan

Sunnuntai-aamuun noustiin perinteisen jumalanpalveluksen merkeissä, jossa paikalla oli vajaa 200 henkeä. Osa oli päätilaisuudessa mukana ja osa pyhäkoulussa. Aina tilaisuuksien jälkeen saatiin kokea selfieiden ja ryhmäkuvienottoa, sillä paikalliset lapset ja nuoret olivat kovin innoissaan länsimaalaisista ihmisistä. Varsinkin Mikko L. sai tyttöjen päät sekaisin. Sivusta oli hauska seurata tilannetta, kuinka paikalliset tytöt räpsivät kuvia ja ihailivat suomalaista mieskomeutta.

Lapset ja farangit eli länsimaalaiset

Lapset ja farangit eli länsimaalaiset

Söimme kokouksen jälkeen lounaan, pakkasimme kamppeet ja hyvästelimme Mae Sariangin seurakunnan palvelualttiit ihmiset, jonka jälkeen osa lähti autoilla takaisin Chiang Maihin ja osa tuli pikkubussilla takaisin paria tuntia myöhemmin. 

Vajaa viikko vielä Chiang Maissa ja sen jälkeen matka kohti Suomea voi alkaa ei niin perinteisesti ainakaan lentokoneella. Siitä kerrotaankin sitten seuraavissa postauksissa. 

Vuoristoterveisin:  

Marjut

Comment