Kinkut ja piparkakkutalot on nyt syöty ja ennen kuin ammutaan raketteja, pysähdytään hetkeksi muistelemaan tätä vuotta. Follow2015:n tytöt Mira ja Heidi kertovat mitä ikimuistoista Follow:lla tapahtui ja mikä elämässä muuttui. Ensin on vuorossa Mira, olkaa hyvät:

 

Miksi tulit Follow:lle syksyllä ja mitä odotit tältä ajalta?

Tulin Follow:lle pitkälti sen takia, että uskonelämä oli ollut pitkään aika tasapaksua ja jopa tylsää ja halusin jonkun muutoksen siihen. Aattelin myös että raamattukoulu ois hyvä paikka miettii mitä lähtee jatkossa tekeen, koska suoraan lukion penkiltä korkeakouluun jatkaminen tuntui aika ahdistavalta vaihtoehdolta. Mietin jonkun aikaa oisko raamattulinja vai Follow parempi, Follow vaikutti kuitenkin siltä, että siellä olisi enemmän actionii eikä ulkomaanaktiokaa kuulostanut kovin pahalta.

 

Täyttyivätkö toiveet ja odotukset?

Näitten kuukausien aikana oon todellakin tajunnut sen, ettei uskovan elämä tarkoita tylsyyttä, vaan on just jotain ihan mahtavaa ja täynnä seikkailuja. Oon saanut uusia unelmia ja uskon että ne on tullut Jumalalta. En edelleenkään tiiä mihin mun pitäis tästä jatkaa, mutta toisaalta oon saanut varmuuden siitä, että Jumala tietää mihin mä meen ja hänellä on just mulle räätälöityjä seikkailuja valmiina. Täällä on saanut kokee myös eheytymistä sellasissa asioissa missä en ees ollut tajunnut olleeni rikki. Toiveet ja odotukset on siis toteutunut ja paljo enemmänkin! Follow on ollut mulle mun elämän paras syksy ja avoimella mielellä on saanut ihan hullun paljon irti tästä kaikesta.

 

Paras muisto Follow:lta

Thaimaan aktio oli kokonaisuudessaan musta Follow:n paras juttu, mutta parasta siellä oli yksi ilta Bangkokissa, kun järkättiin Entrance-kahvilassa semmoinen tietovisailta. Ajauduin siinä sit semmoseen pöytään missä oli pelkkiä paikallisia ja pääsin jutteleen niitten kans kaikesta mahdollisesta ja myös uskonjutuista. Se koko ilta oli hullun hauska ja rento ja aika meni tosi nopeesti. Siinä illan lopuksi etittiin toisiamme vielä Facebookista ja pari paikallista tuli halaan ja hätääntyneenä kyseli, että kai me vielä nähään. Tuntui et Pyhä Henki oli messis siinä koko illassa, ja uskon että niitten tyttöjen sydämissä muuttui jotain sen illan aikana.

 

Mitä lomaterkkuja lähetät lukijoille?

Välitetään toisista, koitetaan päästää irti aikatauluista ja syödään hyvin! Huippurentouttavia ja siunattuja lomia kaikille.

 

Ja sitten on vielä keväällä 2016 Isossa Kirjassa jatkavan Heidin vuoro:

 

Miksi tulit Follow:lle syksyllä ja mitä odotit tältä ajalta?

Päälimmäinen syy miksi tulin Follow:lle oli semmonen iso kaipaus ja jano Jumalan puoleen. Halusin kasvaa uskossa ja ihmisenä ja kunnolla juurtua Jumalaan sekä saada lisää tietoa kaikesta. Follow vaikutti just sellaselta sopivalta paikalta mulle tässä elämäntilanteessa, kun miettii mihin elämässä suuntaisi ja mitä tulevaisuudessa pitäisi tehdä. Ajatuksissa oli siis myös sen oman kutsumuksen ja paikan löytäminen elämässä ja Jumalan suunnitelmassa.

 

Täyttyivätkö toiveet ja odotukset?

En ois tosiaan osannut edes kuvitella, että mihin mahtavaan seikkailuun lähen mukaan, kun päätin tulla Follow:lle. Tää koko syksy on ollut niin huikee, kun on saanut tutustuu ihaniin uusiin ihmisiin ja oppii lisää asioita Jumalasta, Raamatusta ja ittestä, ja on saanut paljon uusia kokemuksia, joita ei olis kokenut ilman Follow:ta! Follow on siis ylittänyt kaikki odotukset mitä mulla oli tänne lähtiessä! En ois osannut kuvitellakaan kuinka tärkee tästä porukasta tulee mulle ja että kuinka huipun syksyn Jumala on järkännyt mulle! En vaihtais kyllä mihinkään näitä hetkiä ja muistoja, joita Follow:lta on saanut!

 

Paras muisto Follow:lta

Tosi vaikeeta sanoa yhtä parasta muistoa, joka olis yli muiden, mutta paljon löytyy pieniä hetkiä, joita muistelen myöhemmin ilolla ja lämmöllä. Kaiken kaikkiaan musta oli superhuippua tutustua näihin kaikkiin Follow:ssa mukana olleisiin tyyppeihin ja oli ihanaa kuinka tästä porukasta muodostui ikään kuin pieni yhteisö/perhe. Oli myös mahtavaa kuinka saimme kokea ja oppia kaikkea uutta yhdessä. Tätä syksyä ja porukkaa tulee kyllä ikävä!

 

Mitä lomaterkkuja lähetät lukijoille?

Toivon kaikille sellasia lomapäiviä ja uutta vuotta, joka sais olla täynnä rakkautta, iloa, lepoa ja hyvää ruokaa! 

 

Follow-tiimi ohjaajineen ja opettajineen toivottaa kaikille riemukasta ja siunattua uutta vuotta! Samoin olkoon uudenvuoden iltakin turvallinen ja upea! Palataan asiaan tammikuussa. :)

Comment