Follow innosti lopulta suurimman osan porukasta opiskelemaan Raamattua enemmänkin! Mutta miten ja miksi Hilla päätyi Kosovoon? Entä mitä Jere muistelee Follow-ajoista kiikkustuolissa? Let's find out: haastattelimme Hillaa ja Jereä, jotka kumpikin päättivät jatkaa Ison Kirjan opiskelijoina.

 

Hilla

 

Jere

 

1.      Kuka olet, mistä tulet?

Hilla

Hilla, 19v, Mänttä-Vilppulasta.

Jere

Jeremy Kämppi, 20, olen syntynyt Australiassa ja asunut Papua-Uudella-Guinealla suuren osan elämästä lähetyskentällä.

 

2.      Ketä Raamatun henkilöä muistutat?

Hilla

Marttaa (Luuk. 10:41). Olen hyvin huolehtivainen, joten pystyn samaistumaan Marttaan hyvin. 

Jere

Vaikea sanoa itesestä, mutta ehkä jotain samankaltaista on kuin Timoteuksessa/Barnabaksessa.

 

3.      Miksi päädyit hakemaan Follow-opetuslapseuskouluun?

Hilla

Valmistuin viime keväänä lukiosta, jonka jälkeen hain välivuodeksi opetuslapseuskouluun. Siellä sain oppia paljon itsestä, Jumalasta ja Raamatusta. Follow oli kyllä tosi antoisa, opettajat olivat erittäin hyviä sekä meidän ryhmä aivan huippu! 

Jere

Halusin päästä henkilökohtaisesti läheistymään Jumalaa ja myös opiskelemaan teologiaa.

 

4.      Vanhana muistelen erityisesti sitä hetkeä Follow:ssa, kun…

Hilla

Saimme koko porukkana olla niin tiivis ryhmä, että pystyimme jakamaan henkilökohtaisiakin asioita avoimesti tunneilla. 

Jere

Melkeen oksensin, kun oltiin vedetty salilla sen verran kovaa settiä.

 

5.      Kenelle voisit kokemuksesi perusteella suositella Follow:ta?

Hilla

Kaikille, jotka ovat vähänkin kiinnostuneet kasvamaan itse ihmisenä lähemmäksi Jumalaa sekä näkemään ja kokemaan aktiotyötä käytännössä.

Jere

Kaikille niille ketkä haluavat oppia perusteet Raamatun tulkinnasta, henkilökohtaisesta kasvusta ja Jumalan lähestymisestä ja tietenkin olla hauskojen tyyppien kans tekemisissä.

 

6.    Päätit jatkaa raamattuopintoja Isossa Kirjassa, millä linjalla ja miksi?

Hilla

Jatkan Team Action -linjalla, johon kuului ensin jokin puolen vuoden linja Isossa Kirjassa ja toinen puoli vuotta ollaan harjoittelussa joko ulkomailla, Suomessa tai molemmissa. Koin, että Team Actionissa pääsee näkemään lähemmin, mitä lähetystyö käytännössä tarkoittaa ja samalla voi olla avuksi lähetyskentällä. (Eli Kosovossa ollaan nyt seuraavat puoli vuotta!)

Jere

Raamattulinja – koska #Yoloswag.

 

7.      Minkä raamattuopintojen kautta saamasi oivalluksen haluaisit jakaa muidenkin kanssa?

Hilla

Ihminen on kokonaisuus, joka koostuu fyysisestä, psyykkisestä, sosiaalisesta sekä hengellisestä osa-alueesta. Tietysti hengellinen puoli on erittäin tärkeä, mutta muitakaan osa-alueita ei saa laiminlyödä, jotta voi kasvaa tasapainoiseksi ihmiseksi.

Jere

Me rakastamme, koska Jumala on ensin rakastanut meitä1. Jos me rakastamme Jumalaa, me noudatamme Hänen käskyjänsä2, ja me pysymme Hänen rakkaudessansa3 – suurin käsky on tämä: rakasta Herraa, Jumalaasi ja lähimmäistäsi niinkuin itseäsi4. (1 1 Joh. 4:19; 2 Joh. 14:15; 3 Joh. 15:10; 4 Matt. 22:37-39).

 

8.      Missä näkisit itsesi kymmenen vuoden kuluttua?

Hilla

Paha sanoa, kun en tällä hetkellä tiedä edes puolen vuoden päähän, mitä silloin tapahtuu. Ehkä siihen mennessä jonkin ammatin olen opiskellut. Vain taivas on rajana, Jumala johdattakoon juuri sinne, mihin on tarkoitus. 

Jere

Vaikka siivoamassa vessaa jossain lähetyskentällä, kunhan se on Jumalan tahdon mukaista.

 

9.      Elämässä ei saa unohtaa, että…

Hilla

Jumala rakastaa ihan jokaista! Sillä ei ole väliä, missä tilanteessa on nyt, mitä on joskus tehnyt tai millainen on, kaikki kelpaavat Jumalalle juuri omina persooninaan. 

Jere

Me ollaan jo voitettu.

 

10.  Millä raamatunpaikalla tsemppaisit blogin lukijaa tänään?

Hilla

”Jumala on itse sanonut: – Minä en sinua jätä, en koskaan sinua hylkää. Sen tähden me voimme turvallisin mielin sanoa: – Herra on minun auttajani, siksi en pelkää. Mitä voisi ihminen minulle tehdä?” (Hepr.13:5b-6)

Jere

"Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat, ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme." (Room. 8:38-39)

 

Voisiko syksyllä alkava Follow2015 olla sinun paikkasi? Jos sinulla on joitain kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä Isoon Kirjaan! Pääset lähettämään kysymyksesi kohdasta Hakeminen --> FAQ - Usein kysytyt kysymykset tai voit lähettää suoraan sähköpostia osoitteeseen koulutussihteeri@isokirja.fi.

Comment