HelloU!

Viime perjantaina (25.9.) startattiin Ison Kirjan punanen paku ja suunnattiin kohti Missio-ykköstä Jyväskylään!

Valmistelua Isossa Kirjassa

Valmistelua Isossa Kirjassa

Day 1:

Päivä Palokassa alkoi aamulla melko viileessä säässä. Meillä oli erilaisia tehtäviä, joita saatiin tehdä. Osa meistä kiersi Palokan kylää munkkikahvikärryn kanssa, ja ideana oli kohdata ihmisiä sitä kautta. Osa meistä paistoi torilla makkaraa, osa keskusteli ihmisten kanssa ja osa oli myyjänä kirppiksellä. Ennen missiota oltiin valmisteltu pari draamaa, jotka sitten esitettiin Palokan torilla. Oli tosi siistiä evankelioida ihmisiä erilaisilla tavoilla, joita ei ennen ollut tehnyt.

Kyselin päivän fiiliksiä Miralta: Mikä oli parasta tänään? "Parasta oli huomata, etteivät ihmiset suhtautuneet uskonasioihin niin negatiivisesti kuin luulisi, vaan jotkut vaikuttivat jopa kiinnostuneilta. Kadulla oli oikeastaan ihan mukavaa kohdata ihmisiä, ja olisi kiva kokeilla sitä uudestaan joskus."

 

Day 2:

Lauantaina lähdettiin Jyväskylän Kortepohjaan kansainvälisiin grillijuhliin. Ihmisiä oli monista eri maista ja meininki tosi rento ja kansainvälinen. Grillattiin makkaraa ja hengailtiin. Esitettiin taas meidän draamat ja opetettiin porukalle tanssi. Ihmiset innostui tanssista ja kohta oli käynnissä upeet tsembalot, kun afrikkalaiset tyypit opetti meille heidän tansseja! Ei olis uskonut, että ollaan keskellä Jyväskylää, kun rumpu soi ja ihmiset tanssi täysillä! Täytyy sanoo, että upee meininki. Grillijuhlat päätty, kun saatiin päällemme kunnon kaatosade. Sitten tän jälkeen kansainvälisellä seurakunnalla oli futisvuoro ja me mentiin sinne kanssa mukaan. Futiksen jälkeen lähdettiin kebabille ja sitten Isoon Kirjaan nukkumaan. Erittäin jees päivä takana!

Mikko N, minkälaisena olet kokenut aktion? "Hyvä ja tärkeä kokemus! Reissujen aikana on saanut ottaa vastuuta erinäisissä tempauksissa ja sitä kautta on tullut hieman varmuutta ja rohkeutta laittaa itseään likoon ihmisten keskellä ja evankelioidessa."

 

Day 3:

Sunnuntaina meillä oli pyhäkoulun vetovastuu Jyväskylän hellareilla, ja järjestettiin siellä toimintapisteitä lapsille (Kid's action-tyyliin). Pyhäkoulun jälkeen syötiin seurakunnassa superhyää ruokaa ja valmistauduttiin kansainvälisen seurakunnan kokoukseen. Kolmen aikaan alkoi sitten kokous, jossa meillä oli Follow:n kanssa vetovastuu. Opettajamme Tommi saarnasi ja meidän oma Follow-bändi soitti. Kokouksen jälkeen juteltiin ihmisten kanssa ja sitten homma kääntyi taas tanssiksi! Oli niin hauskaa tanssia yhdessä, kun meidän African brothers ja sisters soitti pianolla ja rummulla! Huh, siinä tuli kuuma! Väsyneinä mutta onnellisina lähdettiin etsimään päivällistä ja löydettiin lopulta ruoaksi hamppareita. Sitten kun kaikkien mahat oli täynnä, niin meidän huurunen paku suuntasi kohti Keuruuta.

Marjut, mikä fiilis tästä päivästä? "Fiilikset sunnuntain jälkeen on hyvät. Mun mielestä aktion rankin päivä takana, koska oli niin paljon tekemistä ja paljon ohjelmaa. Pyhäkoulussa mukana oleminen, draamat ja musa vei paljon aikaa. Sunnuntai oli kuitenkin onnistunut päivä ja varsinkin kansainvälisen kokouksen jälkeiset tanssijamit oli aivan parhaat. Sai rentoutua ja pitää hauskaa päivän päätteeksi."

Näin mission puolessavälissä fiilis on melko väsynyt, kun ollaan reissattu niin paljon ja oltu täysillä mukana. Mutta parasta on se, että tiietään, ettei meidän tekemä työ mene hukkaan! Myöskin porukan kanssa ollaan tultu entistä tutummaks ja nää tyypit on vaan aivan huikeita! <3

-Sofia

Comment