Tällä kertaa äänessä on Sara, Follow 2015:n ohjaaja. Haluan jakaa joitakin mietteitä Jumalan puheeseen liittyen, ja toivottavasti se piristää näin sateisena helmikuun päivänä.

Uskon, että jotta Jumalan äänen voi oppia kuulemaan, on tutustuttava tietenkin Jumalaan ja Raamattuun, mutta myös itseen. Mitä paremmin tunnen itseni ja oman ääneni, sitä paremmin osaan erottaa, mikä on vain omaa puhettani, ei Jumalan. Ja mitä paremmin tunnen Jumalan maailman, sen maailmankuvan, joka minullakin pitäisi olla, sitä paremmin osaan erottaa Jumalan äänen. Sitä paremmin osaan myös peilata omia ajatuksiani ja käsityksiäni Jumalan ajatuksiin ja käsityksiin, ja tiedän koska homma on omalla kohdallani menossa metsään ja tarvitaan korjausliikettä.

Toisaalta haluan lisätä, että Jumalan tuntemisen tarkoitus ei ole vain se, että oppisimme elämään oikein. Meidät on ensisijaisesti luotu Jumalan yhteyteen, olemaan Jumalan kanssa. Jumalan tuntemisen merkitys on sama kuin puolison tai ystävän tuntemisen merkitys. Kyse uskossa ei ole siitä, mitä me teemme, vaan kyse on siitä, että Jumala haluaa olla meidän kanssamme ja osoittaa meille rakkattaan niin, että me vastaanotamme tuon rakkauden ja voimme myös rakastaa häntä takaisin. Toisin sanoen kysymys on siis suhteesta. Rakkaus tietenkin näkyy myös tekoina, mutta ensisijaisesti se näkyy suhtautumisessamme rakkauden kohteeseen. 

Jumalan tuntemisessa on siis kaksi puolta, koska itse asiassa mitä paremmin tunnemme Jumalan, sitä paremmin tunnemme itsemme: ymmärrämme keitä me olemme ihmisinä ja persoonina, miksi me olemme täällä ja minne me olemme menossa. Hän näyttää meille todellisen kuvan myös siitä, minkälainen maailma on.

Jumalan puhe ei ole aina korvilla kuultavaa ääntä, vaikka se voi olla sitäkin. Joku on joskus sanonut, että miksi rukoilet, että Jumala puhuisi sinulle, kun Hänhän on jo puhunut. Meille on annettu Raamattu, jossa on paljon Jumalan puhetta meille. Tuossa kirjassa (tai paremminkin se on kuin kirjasto) on tutkittavaa ja löydettävää loppuelämäksi. Jumala puhuu siinä. Ei ”puhui”, ikään kuin se olisi jotakin mennyttä, vaan Hän puhuu edelleen noiden sanojen kautta.

- Sara

Comment