Terveiset Espanjasta!

Takana on nyt kaksi tapahtumarikasta aktioviikkoa Fuengirolassa. Olemme olleet mukana mm. lasten kerhossa, nuortenilloissa, kahvilatyössä, talkoissa, jumalanpalveluksissa... unohtamatta kirpputoria, jonne lähdemme lauantaiaamuisin myyntihommiin - evankeliumi edellä. Oppilaistamme on kasattu musatiimi, joka pääsee palvelemaan lahjoillaan eri tilaisuuksissa. Lisäksi meillä on oman porukan kesken hartaus-/rukoushetkiä ja välillä myös oppitunteja. Paikallinen kuntosali on tullut monelle tutuksi, missä onkin todella hyvät puitteet treenaamiseen. Ihan majapaikkamme vierestä lähtee kauniit lenkkireitit kohti vuoria, joten liikuntamahdollisuuksia täältä löytyy.

Ruokasysteemi pyörii niin, että meidät on jaettu pienempiin kokkausryhmiin. Kukin ryhmä vuorollaan valmistaa yhden päivän aamiaisen, lounaan ja päivällisen, jotka sitten syödään yhdessä koko porukalla. Uskollisimmat kahvin ystävät vetävät jälkkäriksi juhlamokkaa, jota saa lähikaupasta "huokeaan" 6,5€ kilohintaan. :D

Viime viikolla teimme muutaman päivän reissun Marokon Tangeriin. Siellä saimme eri tavoin kohdata ihmisiä. Oli mielenkiintoista nähdä, miten erilainen kulttuuri Marokossa on Espanjaan (saati Suomeen) verrattuna. Matka avarsi maailmankuvaa taas hieman lisää ja muistutti jälleen siitä, että ei tulisi pitää mitään itsestäänselvyytenä (turvallisuutta, puhtautta, korttimaksumahdollisuutta, lämmintä vettä tai toimivaa wifiä - vain muutamia mainitakseni)... Kiitollisuus ei ole vain jokin klisee, vaan siihen on todella aihetta joka päivä, varsinkin meillä suomalaisilla kristityillä.

Aktiomme on nyt aikalailla puolivälissä, pari viikkoa on vielä edessä päin. Tällä ja tulevalla viikolla teemme uutena juttuna mm. pyöräilyreissuja lähikyliin/-kaupunkeihin, samalla traktaatteja viljellen. Rukoillaan, että mahdollisimman moni niistä saisi "pudota" hyvään maahan ja tuottaa myös satoa aikanaan.

Itselleni kuluneet viikot ovat olleet... sanoisinko että elämänmakuisia. Mukaan on mahtunut haasteita ja kipeitä tunteita (henkisiä kasvukipuja?), mutta kaiken kaikkiaan olen nauttinut täällä olostani todella paljon. Tänään erityisesti olen fiilistellyt sitä, miten kotoisa olo täällä Manoksella majaillessa on. Nämä ihmiset ympärillä tuntuvat päivä päivältä läheisemmiltä ja rakkaammilta. Viime sunnuntaina saimme viettää tämän perheen kesken yhteistä isänpäivää. Meillä kaikilla on sama, täydellinen Isä, jonka armo ja rakkaus riittää jokaiselle tasapuolisesti ja ylitsevuotavasti, kun vain otamme sen vastaan.

On se mahtavaa tietää ettei me olla yksin oman onnemme nojassa täällä. Kaikki langat on suuremmissa käsissä. Siihen luottaen ja Isän sylissä leväten eteenpäin <3

- Maikki

Comment