Tätä kirjoittaessani ympäristö on muuttunut tutusta Iso Kirjan solu 2 keittiöstä Bangkokin hostelli Orchidin aulaan, jossa Tommin ja Jessikan nauru siivittää fiilistä.

Pirteät leidit lähtötunnelmissa Helsinki-Vantaalla. :)

Saavuimme Bangkokin kentälle varhain maanantai-aamuna. Aikaeron ja pitkän matkustuspäivän uuvuttamat followlaiset lähtivät heti hostelliin majotuttuaan ihmettelemään kaupunkia.

Ensihetkiä perillä Bangkokissa.

Täällä me nyt siis vihdoin ollaan! Eka viikko aloitettiin kostean kuumassa ilmastossa täynnä kaikenlaista uutta ihmeteltävää ja nähtävää. Saavuttuamme perille meitä oli heti vastassa Riverin tiimin Erik ja Bronwyn, joiden opastuksella ollaankin menty läpi kuluneet pari päivää. Ensimmäinen viikko pitää/ on pitänyt siis sisällänsä vierailuja paikallisella yliopistolla lounastaen oppilaiden kanssa sekä tutustuen heihin ja heidän kulttuuriinsa. Vielä on jäljellä viimeinen yliopistopäivä tältä viikolta, jonka jälkeen viikko huipentuukin lauantaina järjestettävään englanninkieliseen tapaamiseen. Sunnuntaina jatkamme matkaamme seuraavaan kohteeseen vuorille.

Sanna, Joona ja Jessika pörräämässä ympäri laajaa yliopistoaluetta.

Tommi aina niin yhtä skarppina liikenteessä :)

Vapaa-aamuina kukin on saanut tehdä mitä parhaakseen kokee ja näkee. Kuka käyden puistossa kävelyllä/salilla, museossa tai ihan vain akkuja lataillen hostellin nurkilla.

On ollut mahtava nähdä jo muutamassa päivässä niin paljon uusia tapoja lähestyä ja ylipäänsä tutustua ikäisiimme nuoriin. Tähtäimessämme tietenkin kertoa siitä, mikä on meidän valomme pimeässä. Totaalisen uusi ympäristö, kieli, ihmiset ja koko kulttuuri tuovat haasteita, mutta samalla avaavat lukemattoman paljon uusia ovia kohtaamisiin. Kohtaamisissa meille on korostettu rakkauden ja aidon välittämisen osoittamista. Jutellessamme oppilaiden kanssa olemme pyrkineet rakentamaan kunnon siteitä välillemme pelkän rupattelun sijaan. Tapaamispäivien jälkeen olemme pitäneet yhteyttä muutamin viestein korostaen kunkin merkitystä ja arvoa. Kovasti toivoen ja ennen kaikkea rukoillen tapaamista heidän kanssaan myös tulevana lauantaina.

Myös paikallinen matkustustyyli on katsastettu tuktukien kyydissä. Hurjaa ja erittäin sukkelaa menoa, pakko myöntää!

Taas ollaan sen ihmetyksen äärellä, mitä kaikkea ihmeellistä Jumala tulee tekemään jokaisen sydämessä. Kaikki lähdimme varmasti reissuun mielessämme sen ainutlaatuisuus niin jokaisen henkilökohtaisessa kasvussa kuin koko syksyn huipennuksenakin. Itseni kohdalla alan jo havaita vahvan selkeitä merkkejä muurien murenemisesta ja uuden tulosta sen tilalle. Ja hetkonen.. eletään tosiaan vasta päivää numero neljä. Hostelli Orchid hiljenee tältä erää, kuulumisiin!

-Veera