Tästä alkaa vuoden 2017 Follow -opetuslapseuskoulun blogin päivitys. Olen Heidi ja toinen kurssin esimerkillisistä, ei-hulttiomaisista apuohjaajista. Tarkoitus olisi nyt vähän avautua siitä, mitä Followlla on tämän alkusyksyn aikana ehtinyt tapahtua.

Yhteisissä illanvietoissa on pelattu mm. tunteita kuumentavaa Aliasta.

Yhteisissä illanvietoissa on pelattu mm. tunteita kuumentavaa Aliasta.

Koulua ja yhdessäoloa on takana jo useampi viikko, ja yhteiseen alkutaipaleeseemme on mahtunut jo monenlaista mukavaa tekemistä. Kun alkujännityksestä päästiin ja tulimme toisillemme tutuiksi, luokasta on kuoriutunut iloinen ja vilkas, opiskelusta (ja urheilusta) innostunut joukko, jonka kanssa ei taatusti tylsiä hetkiä tule. Opiskeluohjelmaan on kuulunut mm. Uskon perusteet -kurssi, jonka aikana olemme pähkäilleet ja pyrkineet hieman paremmin ymmärtämään esimerkiksi Jumalan olemusta ja kolminaisuutta. Raamattu -kurssilla olemme saaneet työkaluja Raamatun parempaan ymmärtämiseen, ja vapaa-ajallaan oppituntien jälkeen jokainen on käynyt läpi raamatunlukuohjelmaa, jonka tavoitteena on saada Raamattua tutummaksi. Näiden lisäksi olemme opetelleet evankeliointia ja todistamista, ja tunneilla olemme saaneet kuulla jokaisen todistavan siitä, mitä Jumala on tehnyt itse kunkin elämässä.

Opiskelun vastapainona olemme myös urheilleet ja kokoontuneet viettämään aikaa solutapaamisten ja rennon yhdessäolon merkeissä. Keuruun alkusyksy on ollut sateinen, joten ulkoliikunta on jäänyt hieman vähemmälle, ja olemme olleet jo monen monta kertaa kohottamassa kuntoamme salilla. Ennen opetuslapseuskoulun alkamista itseäni jännitti tieto siitä, että koulunkäynnin ohessa tulisimme myös urheilemaan. En pidä itseäni urheilullisena, enkä liiemmin pidä urheilusta (no okei, en tykkää siitä paljon yhtään), joten ennen koulun alkua ehdin jo moneen otteeseen miettiä sitä, miten pärjäisin muiden urheiluintoisempien seassa liikuntatunneilla. Huojennus oli kuitenkin suuri, kun tajusin, että jokainen saa urheilla tunneilla omaan tahtiinsa, ja että minä vähän huonokuntoisempikin pärjään kyllä menossa mukana. Olen ehkä jopa oppinut hieman tykkäämäänkin liikunnasta! Se on ihme se.

 

 
Urheiluintoiset opetuslapset.

Urheiluintoiset opetuslapset.

 

Illanvietoissa ja solutapaamisissa olemme saaneet tutustua toisiimme, jutella vakavia ja hieman hömpöttääkin yhdessä. Välillä olen miettinyt sitä, että mihin soppaan olen itseni pistänyt, kun yritän pysyä meidän energisen tyttöporukan mukana. No, myönnettäköön, että välillä olen itse ollut se, joka käy eniten ylikierroksilla. Mutta mukavaa on ollut! Tuntuu siltä, että tämän porukan kanssa olisimme tunteneet pidempäänkin kuin vain kuukauden päivät. Odottelen jo innolla luokkamme yhteisiä aktiomatkoja!

 

 
Kaikki sulassa sovussa.

Kaikki sulassa sovussa.

 

- Heidi

Comment