Ensimmäinen reilu viikko Suomessa onkin jo vierähtänyt, ja Followin ryhmärämä aloittelee toista (ja toiseksi viimeistä) opiskeluviikkoaan aktion jälkeen. Paluu arkeen ja kotiutuminen Keuruun metsien keskelle hyytävään kylmyyteen on onneksi mennyt hyvin. Jokainen meistä varmasti kaipaa Espanjan aurinkoa näinä pimeinä aamuina, kun vaellamme zombeina kohti Isoa Pataa aamupalalle, mutta onneksi Tommin aurinkoinen hymy aamuisin valaisee päiväämme edes vähän.

Nyt onkin hyvä hetki palata Espanjan aurinkoisiin tunnelmiin, ja toiseksi viimeiseen aktioviikkoomme Fuengirolassa. Saimme etuoikeuden käydä kaksipäiväisen reissun Afrikan puolella, Marokossa, kokeneen suomalaisen lähetin johdolla. Matkaan lähdettiin Manosilta ensiksi ajamalla pari tuntia Tarifan satamaan, josta laivamme lähti. Pieniä mutkia tuli matkaan heti alussa, kun laiva, jolla meidän piti mennä, peruttiin. Saimme siis oppia tälläkin matkalla, että kaikki ei välttämättä mene aina niinkuin on suunniteltu, mutta meidän Jumalamme on järjestyksen Jumala, jolla on kaikki langat käsissään koko ajan. :-)  Pääsimme lähtemään seuraavalla laivalla neljän tunnin kuluttua. Odotusaika ei tuntunut pitkältä, kiitos sataman kahvilan Wifi-yhteyden ja Followilaisten kyltymättömän sometustarpeen.

 
basaari1.png
 
 
Basaarissa etsimässä seuraavaa tinkimiskohdetta

Basaarissa etsimässä seuraavaa tinkimiskohdetta

 

Tangerissa ekana iltana meidän ''missiomme'' oli oikeastaan kierrellä rannalla ja kaduilla jutellen ihmisten kanssa. Toisena päivänä ennen laivan lähtöä kävimme basaarissa kiertelemässä kojuja ja harjoittelemassa tinkimistä (missä osa menestyi paremmin, osa huonommin). Basaarissa pojat pääsivät myös toteuttamaan suurta intohimoaan: kellojen ostamista! Saimme myös maistaa marokkolaisia perinneruokia ja avartaa makumaailmaamme.  Jotkut meidän porukastamme loivat kontakteja tälläkin reissulla esimerkiksi juttelemalla kojumyyjien kanssa. Itselleni ainakin valkeni vielä paremmin kontaktien luomisen tärkeys evankelioinnissa. Uskon, että reissu oli tosi uuden oppimista meille jokaiselle. Miten levittää evankeliumia maassa, jossa ei ole uskonnonvapautta? Meidän piti vain luottaa Jumalaan ja siihen, että hänen rakkautensa ja läsnäolonsa loistaa meistä joka hetki, mitä ikinä teemmekin tai sanommekin.

 
nikojalinda.png
 
 
kello.png
 

Mulle itselleni eniten mieleen jäänein kohtaaminen oli super herttaisen muslimitytön kanssa, jonka kanssa saimme jutella todella pitkään siitä, mihin hän uskoo ja mihin me uskomme. Tämä 20-vuotias tyttö ei kuitenkaan edes tiennyt, ketä ovat kristityt tai mikä on kristinusko. Ihmiset siis tietävät kuka on Jeesus, mutta eivät tiedä mitä Jeesus on tehnyt heidän puolestaan. Ollaanko me valmiita menemään ja kertomaan ihmisille, mihin me uskotaan?

 

-Hepe

 
Tällä porukalla kuukausi Espanjassa oli pelkkää rakkautta! Niin kiitollinen jokaisesta <3

Tällä porukalla kuukausi Espanjassa oli pelkkää rakkautta! Niin kiitollinen jokaisesta <3

 

 

Täällä Followlla mukana Hepe ja Terhi:

terhi.jpg

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Terhi Karppinen ja asun nyt Keuruulla. Tulen monesta suunnasta. Syntynyt ja koulut olen käynyt Satakunnassa ja kotiseurakunta on Mikkelissä.

2. Miltä Followssa opiskeleminen on sinusta tuntunut?

Followssa opiskeleminen on ollut hyvin positiivinen juttu. Alkuun pelkäsin, että siellä on liian köykästä, mutta toisin kävi: hengellinen ravinto ja monipuolinen liikunta sekä yhdessäolo on ollut erittäin kattavaa ja mukavaa. Huumoria on kanssatovereilla riittänyt. Olen ollut myös iloinen siitä, että opettajamme on ollut erittäin ammattitaitoinen ja erilaiset näkökulmat eri asioihin on tuotu kattavasti esiin.

3. Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Tulevaisuuden haaveeni on olla ihmisten vierelläkulkijana, rakastaa ja saada asioita tapahtumaan. Viedä evankeliumia, iloa ja rakkautta eteenpäin, rukoillen kulkien ja Jumalaan luottaen.

4. Mikä raamatunkohta on puhutellut sinua viime aikoina erityisesti?

Kohta, joka on puhutellut minua viime aikoina on Matteus 10:16 : "Olkaa siis viisaat kuin käärmeet ja viattomia kuin kyyhkyset". Mielestäni meidän ei kannata kulkea ajattelemattomasti, vaan pitää osata käyttää järkeä ja rukoiltava viisautta toimiin. Mielestäni Jumalan valtakunnan asioita saa enemmän eteenpäin kun ei toimi liian harkitsemattomasti.

5. Mikä on ollut parasta tässä syksyssä?

Parasta Followssa on ollut tutustuminen tähän porukkaan mikä meillä on ollut, yhdessäolo, evankeliointi ja uusien asioiden oppiminen. Uskon puolustustusta on ollut mielenkiintoista käydä läpi tunneilla, ja on ollut kivaa kun on saanut osallistua tuntityöskentelyyn/keskusteluihin tunneilla.

6. Mitä Follown jälkeen?

Follown jälkeen menen lähetyslinjalle ja mahdollisesti jossain kohtaa lähihoitajakouluun. Yrittäjyys kiinnostaa myös paljon.

Suosittelen Followia kaikille, jotka oikeasti haluavat oppia ymmärtämään tarkemmin Raamatun taustaa, jotta voisi ymmärtää, mitä käytännön esimerkit yms. ovat kirjoittajan aikana tarkoittaneet. Follow on hyvä paikka myös jos haluaa saada hyviä ystäviä, olla sitä mitä on ja elää todeksi Jumalan antamaa elämää ja löytää oman paikkansa elämässä.

 

 

hepe.jpg

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Heljä (useimmten kutsutaan Hepeksi) ja tulen pienestä tuppukylästä nimeltä Tervo.

2. Miltä Followssa opiskeleminen on sinusta tuntunut?

Tää syksy Followssa on ollut ehdottomasti mun tähänastisen elämäni paras ajanjakso. Olen saanut kasvaa uskossa ja ihmisenä niin paljon aivan upeiden tyyppien ympäröimänä, ja päässyt kokemaan huikeita juttuja.

3. Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Tulevaisuuden haaveena on kulkea just sinne minne Jumala haluaa minua johdattaa.

4. Mikä raamatunkohta on puhutellut sinua viime aikoina erityisesti?

Mua on puhutellut kohta Jaak. 2:18 : "Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, niin minä teoistani näytän sinulle uskon".

5. Mikä on ollut parasta tässä syksyssä?

Koko kokonaisuus. Jos nyt yhden asian mainitsee, niin olen ihan älyttömän kiitollinen upeista ihmisistä, joihin olen saanut tutustua täällä.

6. Mitä Follown jälkeen?

Olen kuullut huhua, että kun kerran tulee Isoon Kirjaan opiskelemaan, niin täältä ei voi lähteä pois... :D Näin kävi, että jatkan siis itsekin lähetystyöharjoittelussa Team Actionlinjalla.

 

 

IMG-20171214-WA0000.jpg

1. Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Linda ja tulen Lempäälästä Tampereen läheltä.

2. Miltä Followssa opiskeleminen on sinusta tuntunut?

Koko syksy on ollut täynnä yllätyksiä. Opiskelu on ollut hyvin intensiivistä ja erityisesti olen pitänyt opittujen asioiden tekemisestä käytännössä.

3. Millaisia tulevaisuuden haaveita sinulla on?

Minulla ei ole sen suurempia haaveita, ehkä tehdä lähetystyötä siellä mihin Jumala johdattaa. Haluan elää elämäni täysillä Jumalalalle, ehkä sen voi sanoa haaveeksi.

4. Mikä raamatunkohta on puhutellut sinua viime aikoina erityisesti?

Muusikin johtajalle, Daavidin psalmi. Herra, sinä olet minut tutkinut ja sinä tunnet minut. Sinä tiedät, milloin minä istun ja milloin nousen, sinä ymmärrät ajatukseni kaukaa. Polkuni ja maakuusijani sinä olet vaaksallani mitannut, kaikki minun tieni ovat sinulle tutut. Minun kielelläni ei ole sanaakaan, jota sinä, Herra, et täysin tuntisi. (Ps 139:1-4)

5. Mikä on ollut parasta tässä syksyssä?

En pysty sanomaan parhainta asiaa, mutta kärkipäässä on Jumala kanssa syvän suhteen rakentuminen sekä rakkaat ystävät ympärillä.

6. Mitä Follown jälkeen?

Suuntaan takaisin Isoon Kirjaan Team Action -kurssille. Olemme ensin kaksi viikkoa opistolla ja sitten suuntaamme maailmalle kuudeksi kuukaudeksi. Emme vielä tiedä minne, mutta Eurooppaan tämä tyttökolmikko (Lotta, Hepe ja minä) lähtee!!

 

 

Comment