Aktioviikkomme alkoi sateisissa merkeissä. Säästä huolimatta tunnelma oli hyvä, ja lähdimme tiistaiaamuna kahteen autoon pakkautuneena kohti Vantaan Minttukirkkoa. Aktio kesti tiistaista sunnuntai-iltapäivään.

Alkuperäinen ajatus aktiossa oli sellainen, että vierailisimme läheisellä yläasteella kaksi kertaa päivässä pitämässä liikunnallisia välituntiaktiviteetteja, kuten esimerkiksi jalkapallon laukauskisaa nopeustutkaan, punnerruskisaa, kyykkykisaa, jenkkifutista ja köydenvetoa. Suunnittelimme ja harjoittelimme rastit etukäteen jo Keuruulla, ja odotimme innolla, että pääsemme vetämään rasteja yläasteelle. Koko viikko oli kuitenkin niin sateinen, että lopulta pääsimme koululle vain kaksi kertaa. Varauduimme joka kerta menemään paikalle, mutta koska näytti siltä, että sade vain jatkui ja jatkui, jouduimme usein perumaan välintuntivierailut.

Ne kaksi kertaa, jolloin vihdoin pääsimme koululle, olivat kuitenkin todella hienoja kokemuksia. Palaute koulun henkilökunnan taholta oli erittäin myönteistä ja rohkaisevaa. Kenties vielä hienompaa oli nähdä omin silmin, kuinka oppilaat innostuivat rasteistamme. Aluksi jännitti, että kuinkahan yläasteikäiset lähtevät mukaan välituntiaktiviteetteihin, mutta yllättävän moni heittäytyi täysillä mukaan.

 
Elämää Minttukirkolla. Mehupöntön avaamisessa tarvitaan miehistä otetta!

Elämää Minttukirkolla. Mehupöntön avaamisessa tarvitaan miehistä otetta!

 

Hengellisyyskyselyssä kysyimme ohikulkijoilta mielipiteitä uskon asioista. Kyselyn tarkoituksena oli toisaalta kartoittaa ihmisten henkilökohtaisia mielipiteitä uskon asioista, mutta toisaalta myös saada ihmiset ajattelemaan syvällisemmin elämän suuria kysymyksiä. Pääsääntöisesti teimme kyselyä pareittain tai pienissä ryhmissä. Kyselyn lopuksi kysyimme, onko vastaaja kiinnostunut kuulemaan, kuinka ihminen voi Raamatun mukaan pelastua.

Uskon, että hengellisyyskyselyjen tekeminen oli jokaiselle aktiolaiselle pohjimmiltaan hyvä ja positiivinen kokemus. Toki samalla hengellisyyskyselyn tekeminen oli myös haasteellista, ja moni aktiolainen joutui todella menemään omalle epämukavuusalueelleen kyselyä tehdessä. Itsekin ujona ihmisenä huomasin, että ei todellakaan ole helppoa mennä puhumaan täysin vieraalle ihmiselle ja vieläpä kysellä häneltä uskon asioista. Välillä kyselyä tehdessä tuli kurja olo, kun ihmiset yksi toisensa jälkeen torjuivat pyynnön kyselyyn vastaamisesta. Moni ei kiireeltään kerinnyt vastata, tai uskon asiat eivät muuten vain kiinnostaneet. Kuitenkin jokaisella aktiolaisella oli hengellisyyskyselyjen aikana arvokkaita kohtaamisia ja keskusteluja erilaisten ihmisten kanssa.

Keskiviikkona vietimme yhteisen Follow-illan yhdessä niin, että sekä Keuruun että Helsingin Follow –luokat olivat yhdessä koolla. Ilta meni mukavasti tutustumisleikkien, juttelun ja pizzansyönnin merkeissä. Oli todella mukava päästä juttelemaan ja jakamaan kokemuksia kohtalotovereiden kanssa.

 
Keuruun ja Helsingin opetuslapseuskoululaisten yhteinen illanvietto.

Keuruun ja Helsingin opetuslapseuskoululaisten yhteinen illanvietto.

 

Tytöt osallistuivat lauantaina naisten brunssin järjestämiseen koristelun ja ruuanlaiton merkeissä. Aiheena brunssilla oli varmasti jokaista naista koskettava aihe ”Kivut ja vastoinkäymiset voimavaroiksi”. Tilaisuuden jälkeen tytöt saivat kiitosta osallistumisesta brunssin järjestämiseen seurakunnan naisilta.

 
Koristelua naisten brunssia varten. Luovuus on valloillaan!

Koristelua naisten brunssia varten. Luovuus on valloillaan!

 

Lauantai-iltana saimme olla mukana Minttukirkon nuortenillassa. Opettajamme Tommi kertoi aktiostamme ja Follow-opetuslapseuskoulusta tilaisuudessa. Me Follow:n apuohjaajat todistimme tilaisuudessa siitä, mitä Jumala on tehnyt meidän elämässämme ja halusimme rohkaista kaikkia kuulijoita ottamaan todesta Jeesuksen seuraamisen.

Keskiviikkoa ja lauantaita lukuun ottamatta illat olivat vapaa-aikaa, jonka jokainen sai käyttää niin kuin parhaaksi näki. Saimme Minttukirkolta lahjaksi uimahallilippuja, joten läheistä uimahallia ja kuntosalia tuli käytettyä ahkerasti. Lisäksi kävimme mm. elokuvissa, shoppailemassa pääkaupunkiseudun ostoskeskuksissa, Helsingin Saalemin nuortenillassa ja syömässä ulkona yhdessä pariinkin otteeseen. Joka ilta emme jaksaneet lähteä minnekään kauas, vaan vietimme myös aikaa Minttukirkolla rennon yhdessäolon merkeissä.

Olemme luokkana todella kiitollisia Minttukirkolle heidän vieraanvaraisuudestaan ja Mintun henkilökunnalle ja vapaaehtoisille heidän vaivannäöstään. Minttukirkko tarjosi meille ilmaisen ylläpidon ja tarjottu ruoka oli todella hyvää. Muutenkin meitä kohdeltiin todella hyvin ja koimme alusta asti olomme todella tervetulleeksi ja kotoisaksi.

-Jon

Comment