Ennen kuin tulin Isoon Kirjaan, vilisi päässäni lukuisia kysymyksiä, jotka tulivat sekä omastani että tuttavieni suusta. ”Minne sä siis oikein oot menossa? Mitä te siellä oikein teette? Millasta siellä oikeesti on?” Ennen Isoon Kirjaan tuloa, en juuri osannut sanoa ja tiennyt, mikä oikeasti on Follow ja mitä siellä tehdään. Ajattelin sen olevan vain jotain hyvää ja opettavaista. Ehkä seuraavan ”My day” – tyylinen kertomus avartaisi hieman, mitä täällä Follow:ssa oikein todella tehdään päivittäin.

Klo 7.20 Herätyskelloni herättää minut lempeästä unestaan. Tyttöjen solussa porukasta osa on ollut jo hereillä jo pitkään, kun minä ja ihana huonekaverini Saara heräilemme vasta. Aamulaittautumisten jälkeen lähdemme pimeän Ison Kirjan poikki Ison Padan maukkaalle aamupalalle.

Klo 8.15 Siirrymme Padalta luokkaamme, jossa meillä on varattuna joka päivä, paitsi maanantaina, aikaa rukoilla, ylistää ja kohdata Jumalaa yksin tai yhdessä muiden kanssa. Joka tiistai teemme tämän yhdessä koko koulun oppilaiden kanssa Hirsikirkolla, jossa saamme nauttia useasti todistuksista, musiikista ja pienistä hengellisistä ajatuksista. Toisinaan omassa luokassamme olemme maalanneet rukouksia, lukeneet ääneen tai yksin Raamattua, rukoilleet pienissä porukoissa toistemme puolesta tai vain hiljentyneet yksin omissa oloissamme. Missä muussa koulussa on lukujärjestyksessä varattu aikaa kohdata ja hiljentyä Jumalan edessä?

Klo 9.15 Alkavat meidän varsinaiset oppituntimme. Yleensä meitä opettaa Tommi Lenho, mutta toisinaan saamme nauttia vierailevien opettajien opetuksesta tai muiden luokkien opettajien opetuksesta. Vierailijoina meillä on ollut mm. Waltteri Haapala, Petteri Arosalo, Tuomas Harri jne. Aiheina meillä menee useita kursseja, jotka vaihtuvat päivittäin; Raamatun tulkinta, Kristillinen hengellisyys, Uskon puolustus, Uskon taistelu ovat eräitä oppituntiemme nimiä.

Oppitunti. Tällä kertaa opettajanamme toimi Petteri Arasalo.

Klo 10.00 Meillä on oppituntien happitauko – kahvitauko.

Lepotauko. Välillä opetuslastenkin täytyy levätä. Kuvassa Joona ja Ina.

Klo 11.50 Lähdemme innokkaina ja nälkäisinä kohti Iso Pataa ja lounastamme.

Lounaalla.

Klo 12.45 Meillä on maanantaisin tähän aikaan ”kysymys” – tunti, jolloin käymme läpi Raamatun kommentaarin kysymyksiä, mitä meille on tullut. Followilla meillä on joka päivä kotiläksyjä, sillä meidän pitää päivittäin lukea hieman Raamattua ja siihen liittyvät kommentaari- pätkät. Ei mitenkään epämiellyttäviä tehtäviä siis ;)

Klo 13.00 Tiistaisin meillä on tähän aikaan Solu, ja meidät on jaettu tyttöjen ja poikien ryhmiin. Tämä on ollut yksi siunaavimmista asioista koko koulussa. Solussa me saadaan jakaa ilomme, surumme, kysymyksemme ja rukoilla pienessä porukassa. Maanantaisin ja Keskiviikkoisin meillä on näihin aikoihin 1,5h liikuntaa Tommin komennuksessa. Kerran viikkoon teemme yleensä saliharjoituksen/lihaskuntoa ja toisen kerran teemme jotakin uutta lajia. Tänä syksynä olemme muun muassa tutustuneet amerikkalaiseen jalkapalloon, pelanneet beach volleyta, leikkineet, harrastaneet aerobicia jne.

Liikunnassa Even pitämä aerobic -tunti.

Klo 16.30 On päivän päivällisaika Isossa Padassa.
Klo 17.00 -> Päivän vapaa-ajoillamme teemme kukin, mitä haluamme. Itse tykkään lukea kirjoja, hengailla rakkaiden ystävien kanssa tai käydä urheilemassa. Täällä ei seura eikä tekeminen lopu. Keskiviikkoisin meillä on koko koulun yhteinen Jumalanpalvelus Keuruun Betanialla. Torstaisin meillä on myös vapaaehtoinen sähly. Tiistai-iltaisin meillä on myös luokan yhteinen illanvietto, milloin teemme jotakin kivaa yhdessä. Olemme mm. käyneet elokuvissa, patikoimassa, tanssineet missioita varten, vierailleet opettajien kotona jne.

Vapaa-ajalla ollaan päästy myös järjestelemään yllätyssynttäreitä.

Muistimme Tommia synttäripäivänä.

Yllätyksiä.

Klo 20.30 Alkaa porukkaa pikku hiljaa valua soluumme ”sosiaaliselle” iltapalalle. Tämä on meidän Follow;ssa syntynyt käsite, sillä viihdymme porukassamme käytännössä aamusta iltaan.

Tällainen on suunnilleen päivä Followilaisena. Jokainen päivä on erilainen, mutta arvokas ja siunaava. Jokainen päivä on oppimisen aikaa, milloin opimme opetuksista kuin toisiltamme. Jokainen päivä on uusi armon päivä, niin Isossa Kirjassa kuin kaikkialla, missä ikinä olettekin.

T: Eve