Kyseistä lausetta hoin päässäni varsinkin koko viime viikon. Niin vain saatiin sinetöityä vuoden 2016 Follow. Ohessa fiiliksiä parilta viimeiseltä opiskeluviikolta sekä päätösjuhlasta erään opetuslapsen silmin. 


Thaimaasta kotiuduttuamme saatiin pari unista huilipäivää kotopuolessa, jonka jälkeen käynnistettiin vajaat kaksi viimeistä viikkoa Iso Kirjalla. Lämpömittarissa asteet eivät mieltä kauheasti lämmittäneet, kun yksi toisensa jälkeen pörhälsimme takaisin tuttuihin maisemiin. Sen sijaan sitä suurempi lämpö sydämessä kaikista kuukauden runsaista tapahtumista, jotka jättivät merkittävän jäljen koko loppuelämää ajatellen. Viimeisillä viikoilla käytiin mm. Eevan kanssa läpi niin menneiden viikkojen kuin kuukausienkin tapahtumia. Mitä Follow on saanut kunkin omassa itsessä ja jumalasuhteessa vireille? Lisäksi Tuomas Harri, Joni Siimes ja Sami Aro-Panula (+ Juha Lehtonen skypepuhelun välityksellä) kävivät vuoronperään valaisemassa opetuslasten ajatuksia eri aiheiden tiimoilta. Vaikka sairastupa olikin harmiksemme yhtä mittaa varustettu vähintään muutamalla nuhanenällä, saatiin myös Tommin viimeiset raamatuntulkintatunnit käytyä läpi. Aiheena mielenkiintoinen kysymyksiä herättävä Ilmestyskirja. 

Viimeisten oppituntien tunnelmia..

Viimeisten oppituntien tunnelmia..

Ensisilmäys Star Warsiin. #rogueone

Ensisilmäys Star Warsiin. #rogueone


Viimeinen viikko piti sisällänsä myös monenlaista pientä jouluista juttua, kun luokan pikkujouluja järjesteltiin tohinalla yhteistuumin. Ilta päätettiin yhteisellä leffaretkellä Jyväskylään. Varmasti jokaisen ajatuksiin vuorotellen hiipi ajatus viimeisistä hetkistä yhdessä tehdä tiettyjä jo rutiineiksi muodostuneita askareita. Muistot ensimmäisistä kohtaamisista, ajatuksista ja yhteisistä seikkailuista myös tunnetasolla herkistivät ainakin allekirjoittaneen useamman kuin vaan yhden kerran, pakko myöntää.


Mutta palataan kuitenkin vielä hetkeksi päätösjuhlan pariin.. Jotta juhlan luonteen olisi saanut sinne ruudun toiselle puolelle parhaalla mahdollisella tavalla, olisimme halunneet ladata vielä videonpätkän opetuslasten ohjelmanumerosta rakkaalle ohjaaja-triollemme. Valitettavasti se ei tällä kertaa onnistunut, joten joudumme tyytymään kuvamateriaaliin. Onneksemme nekin välittävät tunnelmaa vähintäänkin välttävästi!

Followlaisten ohjelmanumero ohjaajille.

Followlaisten ohjelmanumero ohjaajille.

Ohjaajat saivat nauttia followlaisten huikeasta ohjelmanumerosta ;)

Ohjaajat saivat nauttia followlaisten huikeasta ohjelmanumerosta ;)

Tätä osuvampia tekstejä saa kaukaa hakea kerta nämäkin tuotiin Thaimaasta saakka!

Tätä osuvampia tekstejä saa kaukaa hakea kerta nämäkin tuotiin Thaimaasta saakka!

Sanattomaksi vetää se kaikki tunteiden kirjo, jota kulunut syksy piti sisällänsä. Onnistumisia, oppimista, omiin kipuihin katsomista, yhteisöllisyyttä sekä syventymistä Isän huolenpitoon. Sitä Follow oli pähkinänkuoressa mulle. Elokuussa astelin Keuruulle ajatukset sekaisin, mutta sydän avoinna kaikelle uudelle, jota Isällä oli mulle antaa. Viime perjantaina sammutin solu kakkosen eteisen valon viimeisen kerran kiitollisena siitä moninkertaisesta odotusten ylityksestä ja perhe- tunteesta, jota sain menneiden kuukausien aikana kokea. Just sä, joka luet tätä; sulle on suunta tarkoitus ja sun oma paikka. Sua ei hylätä.

-Veera

Comment