Haastattelussa Jukka Tuovinen

Kun katsoo tulevaisuutta, monien mielestä se näyttää synkältä. Opistolla on erityisesti yksi opettaja, jota kaikki luonnehtivat hyvällä syyllä optimistiksi ja rohkaisijaksi, ja hän uskoo vahvasti, että tässäkin ajassa voi olla pelkäämättä. Tämä opettaja on Jukka Tuovinen, jolla on leveä hymy, rutkasti kokemusta lähetystyöstä ja hän vastaa Ison Kirjan lähetyslinjasta. 

 

Saatana on olemassa

Maailma menee pahemmaksi ja sodat, nälänhätä ja pahoinvointi lisääntyvät. Kristinusko opettaa kuitekin, että on olemassa hyvä ja rakastava Jumala. Jos tosiaan on niin, että Jumala on hyvä, miksi maailmassa on kuitenkin niin paljon pahaa?

 – Siksi, että vihollinen, eli paholainen, on aktiivinen ja olemassa, Jukka vastaa saman tien. – On noteerattava se tosi asia, että Saatana tekee kaikkensa niin uskovien kuin niidenkin elämässä, jotka eivät Jumalaa vielä tunne. Mutta hallintavalta on silti edelleen Jumalalla. Hän tulee kyllä omalla ajallaan puuttumaan rajummin koko tähän kuvioon ja tuo jumalallisen ratkaisun, joka muuttaa kaiken.

Pahuus ja kipu ovat silti olemassa ja ne määrittävät monen ihmisen elämää. Moni kärsimyksen kanssa painiskeleva kyselee vilpittömästi, että missä Jumala oikein on ja tekeekö Hän mitään.

– Kyllä Hän tekee, vaikka joskus ihmisen mielestä Jumala on näkymätön. Jumala on kaikkialla läsnä ja toimii jo nyt. Niin kuin Raamattu sanoo, Jumala antaa auringon paistaa sekä hyville että pahoille. Koko tämä kokonaisuus, eli sade, aurinko, lämpö, kaikki tämä on Jumalan huolenpitoa. Lisäksi Jumala pelastaa ihmisiä jatkuvasti ja muuttaa koko elämän.

 

Älä pelkää

Jukan mielestä tulevaisuus näyttää hyvältä. Vaikka yhteiskunta ja maailma sysäävät yksilöiden arkeen valtavasti paineita, ei pelkoa ja huolta tulevaisuudesta tai nykyisyydestä tarvitse päästää valloilleen.

– Jumala antaa meille tulevaisuuden ja toivon, eli meillä ei ole mitään pelkoa ja huolehtimista. Kristittyinä meidän paikkamme on todeta, että Jumala ei ole muuttunut ja Hän pitää meistä huolen. Hän sanoo viimeisen sanan yksilön ja koko maailman elämässä.

Joitakin kuitenkin pelottaa tehdä lapsia ja suunnitella muuttoa ulkomaille, koska ajat ovat mitä ne ovat. Uskaltaako tässä enää suunnitella ja rakentaa tulevaisuutta?

– Minun äiti sanoi jo vuosikymmeniä sitten, ettei kannata tehdä lapsia kärsimään tähän pahaan maailmaan. Tätä ajattelua on siis ollut jo kauan sitten, vaikka voikin sanoa, että maailma on menossa huonoon suuntaan. Mutta meidän kristittyjen tehtävä on elää niin normaalia elämää kuin voimme, ja tähän normaaliin elämään yleensä kuuluu myös se siunaus, että avioparille syntyy lapsia. Pelkojen ei tarvitse antaa hallita meidän elämänlaatuamme.

Jukka muistuttaa, että myöskään menneisyyden pelkojen ei tarvitse antaa hallita elämää. Jos jotakin pahaa on tapahtunut, se ei automaattisesti tarkoita, että se tapahtuisi uudelleen.

– Jumalan tahto on, että me elämme täysiä juuri nyt. Ja että elämme Hänelle, Hänen kunniakseen ja Hänen kanssaan. Jumala ei vaadi suorittamista, vaan Hän haluaa, että olemme Hänen kanssaan, sitä varten meidät on luotu. 

 

Lyhyesti

Miksi Jumala on hyvä? – Koska Hän on Jumala.

Comment