follow:n opettajat

Lari Launonen

Olen armon vuonna 1982 syntynyt teologian maisteri ja freelance-toimittaja. Asun vaimoni Minnan ja poikamme Huugon kanssa Helsingin Pihlajistossa.

Nuorena minua kiinnosti vain musiikki. Perustin 15-vuotiaana rapcore-bändin nimeltä Jacks of All Trades. Teimme muutaman levyn ja keikkailimme jopa Yhdysvalloissa asti. Evankeliointi-innosta alkanut bändiharrastus tosin muuttui pian itsekeskeiseksi.

Lukiovuodet keikkailin ja biletin. Opiskelu ei kiinnostanut. En lukenut ylioppilaskokeisiin sivuakaan.

Kesällä 2004 koin hengellisen heräämisen. Teologiset kysymykset tulivat silmille asuessani vuoden Israelissa, jossa "toorannoudattajaveljet" haastoivat kristillisiä raamatuntulkintojani. Iltasin selasin kiivaasti Uutta testamenttia ja yritin saada totuuden päästä kiinni.

Seuraavat kolme vuotta vietinkin IK-opistossa. Sytyin pänttäämisestä ihan oikeasti. Siksi jatkoin Helsingin yliopistoon, josta valmistuin keväällä 2015 uskonnonopettajaksi sivuaineinani filosofia ja psykologia. Nyt valmistelen uskonnon psykologisiin selityksiin liittyvää väitöskirjaa.

Vuodet 2009–2017 toimin osa-aikaisena pastorina kansainvälisessä seurakunnassa nimeltä United Community Church. Olen saanut seurata paraatipaikalta, miten hengellinen yhteisö voi tukea ihmisiä esimerkiksi sairauden ja avioeron keskellä, ja miten elämän kauniit asiat lasten syntymisestä saavutuksiin työelämässä tuottavat iloa koko yhteisössä.

Pastoroinnin ohella olen kirjoittanut haastatteluja ja uutisia (okei, elämäntaitojuttujakin) eri kristillisiin lehtiin. Olen yrittänyt myös apologeettisiin aiheisiin liittyvän videoblogin aloittamista, mutta se takkuilee.

Opettaminen on ihan parasta! Olen täpinöissäni uuden syksyn alkamisesta. Follow-opetuslapseuskoulussa en aio päästää ketään helpolla. Elämässä ei tapahdu mitään tärkeää peukaloita pyörittämällä. Vaikka opintokokonaisuus ei ole akateemisesti vaativa, haluan saada jokaisen opiskelijan sitoutumaan omaan henkiseen ja hengelliseen kasvuunsa neljän kuukauden ajaksi. Follow-yhteisönä tuemme toinen toistamme tässä prosessissa.

TOMMI LENHO

Olen 41-vuotias teologian ja filosofian maisteri. Asun Keuruulla ja kuulun Keuruun helluntaiseurakuntaan.

Aloitin tenniksen peluun kymmenvuotiaana, siirryin ammattilaispeleihin 19-vuotiaana ja lopetin 27-vuotiaana. Tenniksen parissa tuli kierreltyä maailmaa: olen käynyt yhteensä 65 maassa. Tennis opetti minulle paljon itsekurista ja paineen alla suorittamisesta. Opiskelu ei ollut vielä tässä vaiheessa elämääni kovin tärkeää.

Uskoontuloni oli prosessi, joka alkoi kesällä 2001, kun erosin silloisesta tyttöystävästäni. Tuosta alkoi kova Raamatun lukeminen, jonka kautta tulin lopulta uskoon vuoden 2003 tammikuussa.

Opiskelin tuolloin englannin kääntämistä ja tulkkausta Helsingin yliopistossa. Opiskelun aikana aloin kuitenkin kokea kutsumusta hengelliseen työhön. Tutkinnon suoritettuani päädyinkin ensin nuorisopastorin töihin puoleksitoista vuodeksi Kouvolan helluntaiseurakuntaan ja sen jälkeen IK-opistoon. Valmistuin teologian maisteriksi kesällä 2011. Siitä lähtien olen opettanut Raamattua ja teologiaa täällä entisessä opinahjossani Keuruulla.

Vuodet opettajana ovat olleet mahtavia. Olen saanut toteuttaa omaa kutsumustani opetuslapseuttaa ja varustaa muita hengelliseen työhön. En voisi kuvitella tyydyttävämpää työtä!

Opettamisen vastapainoksi käyn kuntosalilla noin kuutena päivänä viikossa. Juoksen myös jonkin verran – vaikkei se olekaan yhtä mieluista kuin painojen kolistelu. Pidän myös lukemisesta. Luen lähinnä teologisia kirjoja, mutta välillä myös romaaneja.

Olen vastannut Follow-opetuslapseuskoulusta nyt kolme vuotta. On ollut hieno huomata, miten hyvä ryhmähenki opiskelijoiden välille joka kerta muodostuu. Upeaa on myös se, kun opiskelija löytää omat lahjansa ja kutsumuksensa. Kuukauden pituinen missiomatka Thaimaan vuoristoihin ja suurkaupunkeihin on ollut jokaisen syksyn huipennus.

Syksyn 2017 Follow-opetuslapseuskoulusta toivon jälleen voimaannuttavaa kokonaisuutta, jossa saamme tutustua yhdessä paremmin Jumalaan, oppia lisää Raamatusta, kokea uusia elämyksiä missiomatkalla, löytää kutsumuksemme, ja oppia myös terveellisistä elämäntavoista ja liikunnasta.