follow PÄHKINÄNKUORESSA

FolLOW on yhden syyslukukauden kokonaisuus elokuun puolivälistä joulukuun puoliväliin. FolLOW:n arki koostuu luokkahuoneopiskelusta, soluista, liikunnasta, rukoilemisesta, syömisestä ja hauskanpidosta.

Jokainen aamu alkaa ylistyksellä, rukouksella ja Raamatulla, jonka jälkeen yleensä opiskellaan jotain alla olevista neljästä aihealueesta. Joka viikko vietämme iltaa yhdessä erilaisissa merkeissä yhdessäolon, retken tai elokuvan merkeissä.

Syksyn aikana myös palvellaan Youth Celebration -tapahtumassa Keuruulla ja tehdään seurakuntavierailuja.

SISÄLLÖT

OPETUSLAPSENA KASVAMINEN

Kutsumuksen tunnistaminen ja oman paikan löytäminen ei ole useinkaan helppoa. Siksi me pohdimme niitä yhdessä - aivan kuten persoonallisuuksiemme erilaisuutta. Koska Jeesuksen opetuslapsen tulee kehittää sekä sydäntä että selkärankaa, puhumme myös hyveistä ja hengellisistä harjoituksista - siitä, millaista on oikeasti vetoava ja Jumalan luonteenpiirteitä heijastava ihmisyys ja miten me kristittyinä voimme yhteistyössä Pyhän Hengen kanssa tavoitella Kristuksen kaltaisuutta. Kasvuun kuuluu myös viisaat elämäntaidot ja fyysisen kunnon ylläpito - siksipä urheilemme viikoittain yhdessä!

RAAMATTU

Monet kristityt sanovat uskovansa Raamattuun ilman, että ovat lukeneet sitä kokonaan tai pohtineet sen sisältöä kriittisesti. Raamatun suuren kertomuksen sisäistäminen ja taito tulkita Raamattua on elintärkeää kristitylle. Tulkinnan opiskelun lisäksi noudatamme koko syksyn ajan tiivistä raamatunlukuohjelmaa.

USKON PERUSTEET

Maailmankuva on kuin silmälasit - se joko vääristää kaiken ympärillämme tai näyttää sen oikeassa valossa. Ei ole selvää, että jokaisella kristityllä on kristillinen maailmankuva. Uskon perusteisiin kuuluu oikea tapa ymmärtää ja katsoa luomakuntaa, ihmistä Jumalaa ja hänen pelastussuunnitelmaansa.

EVANKELIOINTI

Kristityt on kutsuttu tavoittamaan toisia ihmisiä ympärillämme. Elämäntapana evankeliointi ei ole mitään kaduilla huutelua, vaan luonteva osa elämistä Kristuksen seuraajana koulussa, työpaikalla ja harrastuksissa. Yhdessä opimme luontevaa viestintää ja merkityksellistä todistamista. Puhumme myös lähetystyöstä ja hengellisestä sodankäynnistä.

MISSIOT

FolLOW:n syksyyn sisältyy missiojakso kotimaassa ja ulkomailla. Kotimaan missio saatetaan toteuttaa yhden viikon kokonaisuutena valitussa kaupungissa tai lyhyemmissä pätkissä osallistumalla seurakuntien tavoittavaan työhön. Olemme esimerkiksi järjestäneet peruskouluissa oppilaille välituntitoimintaa, tehneet maailmankuvakyselyitä kaupungilla, jakaneet ruokaa Hurstin avussa ja rukoilleet sairaiden puolesta Healing on the streets -ministryn mukana. Ketään ei laiteta vastenmielisiin tilanteisiin, vaan jokaisen halutaan löytävän itselleen mielekäs tapa tehdä Jumalan valtakunnan työtä.

Syksyn kruunaa neljän viikon mittainen missio ulkomailla marraskuussa. Missiokohteinamme ovat olleet Thaimaa, Espanja ja Marokko. Tällä hetkellä teemme reissuja erityisesti Etelä-Espanjan Fuengirolaan, josta käsin vieraillaan myös Marokon puolella. Aktioihin sisältyy muun muassa pyöräilyaktioita kaupungissa ja maaseudulla, talkootöitä Manos Abiertas -keskuksessa, katutapahtumien järjestämistä, lentopalloa kansainvälisessä seurassa, seurakuntavierailuita sekä vierailu Pohjois-Afrikan puolelle.

JATKA OPISKELUA FOLLOW:N JÄLKEEN

Syyslukukauden opetuslapseuskoulusta voi myös hakea jatkamaan sekä CORE 1.0/CORE EN keväälle että Team Action -linjalle. Opetuslapseuskoulu hyväksytään IK-opiston pidempiin opintokokonaisuuksiin ensimmäiseksi lukukaudeksi. Jatkamista muille koulutuslinjoille saa tarkempaa tietoa koulutussihteereiltä.